om oss och hur vi startade

loading...

vad mysigt att du vill veta mer om oss!

När du besöker butiken träffar du antingen Maria, Anna, Isatu eller Nihal. Vi är ett gäng glada, lite tokiga tjejer som turas om att rå om vår lilla pärla till butik. Pappa Åke dyker ofta upp med skruvmaskinen i högsta hugg och hjälper till med det mesta. Mamma Pia engagerar sig i våra trädgårdsrelaterade projekt, så som planteringarna utanför gallerian. Thea, vår lilla SharPei-flicka har jobbat i butiken sedan tassarna var för stora och är van vid att hjälpa kunder och sova på sin uppstylade mys-balkong. Bromma Blocks är hundvänligt! 
Inredningen i butiken har länge bestått av arvegods från farmor Lisa och hennes syster Brita men i mars 2020 köpte vi in nya hyllor och gav butiken ett litet lyft.
Butiken öppnade 23-09-15 och mycket har hänt sedan dess. Våra fantastiska kunder är trogna, trevliga och en stor inspirationskälla! Många av våra stammisar har naturligt blivit våra vänner. I bland har vi kö långt utanför butiken, ibland har vi kunder som bara "mys-tittar". Även lilla Thea har sin egen kundkrets som kommer och tutar på nosen eller skämmer bort med hundgodis.
Alla vi på Studio Flora önskar dig Hjärtligt välkommen till oss vid ditt nästa Bromma Blocks-besök!

så började det..

Från början var det en stor trappliknande yta där butiken ligger idag. Den kallades för ravinen och användes till exponering. I gallerian finns det nu tre liknande raviner kvar och dessa har vi prytt med gröna växter. Ravinen revs och byggdes om till att bli vår butik. Från det att väggarna var uppe fick vi ta över från byggfirman. Det var 30-08-15. Vi hade 22 dagar på oss att färdigställa butiken så det var bara att sätta igång. Väggarna målades med Kalklitir, en kalkfärg som måste penslas på för att bli flammig och snygg. Många ropade från rulltrappan och frågade varför vi inte rollade på färgen. Vi svarade att det var själva upplevelsen av att måla som vi var ute efter. Ramen till kylen fick vi platsbygga och likaså disken. Vänner och familj samlades för att plocka fram varor och prismärka. En känsla av förväntan låg i luften. Det var en magisk tid och alla ställde upp så otroligt mycket! Känslan var obeskrivlig när öppningsdagen väl kom!

loading...